U Koprivnici održan 38. susret vatrogasnih puhačkih orkestara

U Koprivnici (Koprivničko-križevačka županija) u nedjelju 19. svibnja održan je 38. susret vatrogasnih puhačkih orkestara na kojem je nastupilo 470 glazbenika iz 16 orkestara

Susret je organizirala Hrvatska vatrogasna zajednica, a pod domaćinstvom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica koje je proslavilo 150. obljetnicu djelovanja. Nakon okupljanja u dvorištu DVD-a Koprivnica, orkestri su svirajući koračnice krenuli prema Zrinskom trgu na kojem je održan susret.

Otvaranje susreta je započelo zajedničkom izvedbom državne i vatrogasne himne te skladbe Croatia pod ravnanjem profesora Dragutina Fabijanića. Otvaranju su uz brojne okupljene građane i ljubitelje glazbe nazočili glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te predsjednik DVD-a Koprivnica Nikola Sočev.

"Iznimno sam sretan što vidimo ovoliko okupljenih glazbenika u Koprivnici. Budite ponosni na sve što radite za promociju hrvatskog vatrogastva", rekao je okupljenima Tucaković.

Nakon uvodnih pozdrava, svoje umijeće su prvi pokazali članovi DVD-a Mali Bukovec. Potom su prema programu nastupili orkestri DVD-a Cvetković, Stankovo, Ogulin, Đakovo, Valpovo, Orahovica, Kašina, Špičkovina, Mače, Križ, Kloštar Ivanić, Petrovsko-Špoljari, Velika Gorica i Domagović. Na ovom Susretu nastupio je i tamburaški orkestar DVD-a Čabin. 

Orkestri su predstavili širok izbor skladbi, od polki i valcera koje su svirali glazbenici iz Malog Bukovca, preko domaćih zabavnih skladbi u izvedbi orkestara s jaskanskog područja, do teme iz filma "Mission Impossible" u izvedbi PO DVD-a Đakovo. 

Uz izvedbe svojih kolega, glazbenici su uživali u krasnom ambijentu središnjeg koprivničkog trga i gradskog parka. Jednak broj orkestara kao i prošle godine na 37. susretu u Cvetkoviću govori da su aktivnosti orkestara u potpunosti obnovljene nakon pauze za vrijeme korona krize. Posebno veseli veliki broj mladih svirača, koji su zalog budućnosti ovog važnost segmenta rada dobrovoljnih vatrogasnih društava. Idući susret bit će organiziran u Valpovu u rujnu 2025. 
 

Pisane vijesti | Manifestacije