Predstavljena kampanja "Ugasimo neodgovornost"

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu danas je predstavljena, već tradicionalna ljetna kampanja, "Obitelj na more, a pas na ulicu?“ kojom se želi pozvati na aktivno zalaganje protiv napuštanja i ubijanja životinja u vrijeme godišnjih odmora.

Kampanja "Obitelj na more, a pas na ulicu?“ započela je ove godine sloganom "Ugasimo neodgovornost“ upravo zbog vatrogasaca koji sudjeluju u ovoj kampanji povodom 140. obljetnice postojanja Hrvatske vatrogasne zajednice.


Mnogobrojnim medijima kampanju su predstavili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček, predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman te dr. vet. med. Damir Skok u ime skloništa u Dumovcu.


"Ne napuštaj, ne kupuj! Udomi“ poruka je akcije "Ugasimo neodgovornost“ u sklopu koje će diljem Hrvatske na jumbo plakatima psi iz Dumovca i vatrogasci upozoravati na gorući problem napuštanja životinja i nebrige pojedinih vlasnika koji je osobito velik u ljetnim mjesecima kad je napuštanje češće čak do 50 posto.


Na predstavljanju kampanje sudjelovali su vatrogasci s napuštenim psima iz zagrebačkog skloništa u Dumovcu koje su građani mogli udomiti. Prilikom prestavljanja voditelj vatrogasnog odjeljenja Marko Adamčić naglasio je da su psi na neki način kolege vatrogascima jer im pomažu u potrazi za unesrećenim ljudima. Ujedno je podsjetio kako je vatrogascima i u opisu posla spašavanje i ljudi i životinja. Gradonačelnik Bandić, u društvu svog psa Rudija, pozvao je sve da budu odgovorni prema svojim ljubimcima i zbrinu ih na odgovarajući način za vrijeme svojih godišnjih odmora.


Zahvaljujemo se vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i vatrogaskinji DVD-a Kupinečki Kraljevec koji su pružili svoju podršku sudjelovanjem s napuštenim psima u vizualnom predstavljanju kampanje pod sloganom ''Ugasimo neodgovornost''.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica