Nova vozila i oprema za Intervencijske vatrogasne postrojbe HVZ-a

U Logističkom centru RCZ Jastrebarsko danas je izvršena primopredaja opreme u sklopu projekta opremanja i osposobljavanja intervencijskih vatrogasnih postrojbi.

Prije same primopredaje potpisan je Zapisnik o primopredaji čiji su potpisnici Hrvoje Ostović, tajnik Kabineta glavnog vatrogasnog zapovjednika i Mladen Boričević, voditelj ovog projekta u Ravnateljstvu civilne zaštite, a  nakon čega je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut uručio svakom vozaču ključeve i vozilo.

„Ova vozila, vrijedna dva milijuna eura, pomoći će vatrogascima u njihovom poslu, kojeg je sve više i više. Želim im da im vozila služe čim bolje u tome poslu“, kazao je ravnatelj Trut.
„Interventne vatrogasne postrojbe preuzimaju ova vozila kao vatrogasni specijalci kojima HVZ konstantno uvodi nove tehnologije u vatrogastvu i nove načine rada. Zahvaljujem u ime glavnog vatrogasnog zapovjednika, zapovjednika intervencijskih vatrogasnih postrojbi i u ime Državne vatrogasne škole“, izjavio je pri potpisivanju tajnik Kabineta Ostović.

Sporazumom o davanju na trajno korištenje utvrđeno je da je MUP prijavitelj i nositelj projekta u sklopu Operativnog programa Konkuretnost i kohezija 2014.—2020., a HVZ je krajnji korisnik opreme koja se daje na trajno korištenje. Cilj sporazuma je provedba projekta i postizanje definiranih projektnih ciljeva.

Glavni cilj projekta je povećanje spremnosti i sposobnosti nacionalnog sustava zaštite od katastrofe za reagiranje u kriznim situacijama, a glavni vatrogasni zapovjednik je izrazio zadovoljstvo nabavkom ovih vozila kazavši kako će onda dodatno poboljšati operativnu spremnost vatrogasca.

Ukupno je podijeljeno 14 vozila, 1 plovilo, 50 kompleta opreme, 4 prijenosne pumpe s pripadajućim spremnikom goriva te vatrogasne naprtnjače.

Stranica