DVOC 14. / 15. srpanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 14. / 15. srpanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Šibensko-kninska županija
Požar otvorenog prostora na području Grebaštice za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu 13. srpnja, a kojim je zahvaćeno 600 ha raslinja, pod nadzorom je gasitelja. Tijekom jutarnjih sati 14. srpnja angažirana su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. U poslijepodnevnim satima uslijed jačanja vjetra došlo je do aktiviranja ruba požarišta te su angažirana dva protupožarna zrakoplova AT 802 Fire Boss.

Tijekom dana na požarištu je ukupno angažirano 98 vatrogasaca sa 37 vatrogasnih vozila. Izvršena je smjena i otpuštanje dijela snaga sa požarišta pa tako i izvanredne dislokacije iz Splitsko-dalmatinske županije. Jedan vatrogasac je ozlijeđen i medicinski zbrinut te na ovoj intervenciji ukupno bilježimo 5 ozlijeđenih vatrogasaca.
Tijekom noći na osiguranju i sanaciji požarišta angažiran je 51 vatrogasac sa 20 vatrogasnih vozila iz Intervencijskih vatrogasnih postrojbi Split, Šibenik i Zadar, JVP-a Šibenik i Knin te DVD-a Zaton, Šibenik, Zablaće, Grebaštica, Primošten i Brodarica-Krapanj.
 
Splitsko – dalmatinska županija

Dana 14. srpnja u 18:31 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Seget Vranjica. Radilo se o požaru jedne skladišne prostorije dječjeg vrtića. Uslijed požara nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Trogir, DVD Trogir i DVD Seget Vranjica.
Intervencija vatrogasaca završila je u 21:00 sati.

VOS