Obilježena 30. obljetnica Vatrogasne zajednice grada Varaždina

Svečanom sjednicom skupštine i primopredajom zastave obilježena je 30. obljetnica Vatrogasne zajednice grada Varaždina

U sklopu kompleksa Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu održano je svečano obilježavanje 30. obljetnice Vatrogasne zajednice grada Varaždina. Svečanoj sjednici je prethodila primopredaja zastave, koju je u kratkoj ceremoniji Zajednici predao kum zastave, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Zastavu je blagoslovio velečasni Stjepan Najman.

Svečanoj sjednici Vatrogasne zajednice grada Varaždina su nazočili, uz članove skupštine, glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković, predstavnici županijske i gradske vlasti te predstavnici vatrogasnih organizacija s kojima VZG Varaždin gaji suradnju. Sjednicu je vodio predsjednik VZG Varaždina Tomislav Bogović. Na sjednici je počasnim članom proglašen Zlatko Ister. 

Tajnik Zajednice Marijan Ožinger je u kratkim crtama predstavio rad Zajednice u zadnjih 30 godina. Predstavljeni su podaci o brojčanom stanju vatrogasaca i opreme, o najvećim  intervencijama kao i o drugim aktivnostima koje je provodila Zajednica. Posebno je istaknuta uloga Zajednice u organizaciji vatrogasne olimpijade 2005. godine. 

Po završetku službenog dijela, svoje čestitke su slavljenicima uputili predstavnici lokalne zajednice i vatrogasnih organizacija. Čestitkama se pridružio i glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković, koji je i zaslužnim članovima zajednica dodijelio prigodne plakete.

- Svojim rezultatima u operativnom smislu, u radu s mladeži i natjecanjima, zauzimate mjesta u vrhu hrvatskog vatrogastva. Iznimna mi je čast što surađujemo dugi niz godina. Želim Vam svu sreću u daljnjem radu - rekao je okupljenima zapovjednik Tucaković. 

Pisane vijesti | Manifestacije