Posjet vatrogascima Požeško-slavonske županije

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković posjetio je 31. svibnja, na području Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije DVD-ove Lipik i Kutjevo.

Zapovjednika Tucakovića je u Lipiku dočekao županijski vatrogasni zapovjednik Marko Ašenbrener, uz zapovjednika DVD-a Lipik Tomislava Stokića, te su ga upoznali s načinom rada DVD-a, problemima, načinima njihova rješavanja kao i svim izazovima s kojima se društvo susreće.

Zapovjednik Tucaković pohvalio je rad Društva kazavši da se radi o organizaciji koja je respektabilna te može reagirati na sve izazove. Podsjetio je i kako je upravo zapovjednik Stokić bio glavni koordinator za donaciju vatrogasnih vozila iz Tirola. Ujedno je iskoristio priliku i informirao članove o svim aktivnostima HVZ-a, kao i  mogućnostima za nabavu novih vozila i opreme te o EU projektima.

Nakon DVD-a Lipik zapovjednik Tucaković je u pratnji zapovjednika Ašenbrenera posjetio i DVD Kutjevo gdje su ga dočekali predsjednik  Josip Ašenbrener i zapovjednik Tomislav Ašnbrener, a u prostorima Društva je održan i sastanak sa županicom Antonijom Jozić. Razgovaralo se o svim temama važnim za vatrogastvo ove županije, od uvođenja Vatrogasne mreže, novih pravilnika, ustrojavanja ŽVOC-a do projekata u narednom periodu, a koja se posebno odnose za nabavu vozila i opreme te na izgradnju i dogradnju vatrogasnih domova za što je županica iskazala poseban interes. 

Županica Jozić iskazala je zadovoljstvo organizacijom vatrogastva na području županije, a zapovjednik Tucaković zahvalio je na potpori koju županija pruža vatrogastvu te informirao o nadolazećoj PP sezoni kao i dislokacijama.

Pisane vijesti