Sastanak u Vojnom ordinarijatu

I ove se godine nastavljaju zajedničke aktivnosti Vojnog ordinarijata i Hrvatske vatrogasne zajednice, a predviđeno je sudjelovanje vatrogasaca na Hodočašću u Lourdes.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković danas je održao sastanak u Vojnom ordinarijatu na kojem je prisustvovao generalni vikar don Marko Medo dom sa suradnicima, a vezano za organizaciju hodočašća u Lourdes.
Tradicionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja organizira se od 9. do 16. svibnja, a na njemu će sudjelovati i vatrogasci te će za njih biti osiguran jedan autobus. Sve informacije i detalji o putovanju te smještaju bit će dostavljeni županijskim vatrogasnim zajednicama.

Ovom je prilikom Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici Vojni ordinarijat poklonio 2000 primjeraka Biblije za mlade koji će biti podijeljeni po županijama.

Zapovjednik Tucaković zahvalio je don Marku Medi na dosadašnjoj suradnji te najavio skorašnji radni sastanak vezan za daljnju organizaciju i sastanak oko ostalih zajedničkih aktivnosti Vojnog ordinarijata i Hrvatske vatrogasne zajednice.

„Ujedno koristim priliku zahvaliti na izvrsnoj dosadašnjoj suradnji vojnom ordinariju Juri Bogdanu za koju sam uvjeren da će se nastaviti i u daljnem periodu“, zaključno je kazao zapovjednik Tucaković.

Pisane vijesti