Povećan broj vatrogasnih intervencija

Snažan vjetar i otežani vremenski uvjeti uzrok su povećanog broja vatrogasnih intervencija.

25. siječnja
Nastavlja se sanacija posljedica nevremena u većem dijelu Hrvatske.
Vatrogasci Sisačko-moslavačke županije odradili su 21 tehničku intervenciju koja uključuje ispumpavanja vode, postavljanja vreća sa pijeskom, uklanjanje stabala i izvide radi visine vode.
Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je 29 vatrogasca sa 18 vatrogasnih vozila sa područja županije iz JVP Sisak i Petrinja te DVD-a Viduševac, Glina, Sisak, Odra Sisačka i Tišina Erdedska.   

Na području Krapinsko-zagorske županije vatrogasci su odradili 11 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i ispumpavanja vode, a na njima je sudjelovalo 47 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Krapina i Zagorska JVP te DVD-a Đurmanec, Gornje Jesenje, Gornja Šemnica i Hrašćina-Trgovišće.   

U Varaždinskoj županiji vatrogasci su odradili 20 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovali su vatrogasci iz JVP Varaždin i 17 DVD-a sa područja županije.

Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje Bjelovarsko-bilogorske županije vatrogasci su odradili 11 tehničkih intervencija ispumpavanja vode i uklanjanja stabla.
Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je 37 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila s područja županije iz JVP Grada Daruvara, Čazme i Garešnice te DVD-a  Vagovina, Končanica, Pavlovac, Veliko Trojstvo i Donja Kovačica.

24. siječnja
Uslijed snažnog vjetra i obilnih padalina koji su zabilježeni na području cijele RH posljednjih dana, povećan je broj vatrogasnih intervencija.

Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra 193, u posljednja je 24 sata zabilježeno 257 tehničkih intervencija koje su se prevenstveno odnosile na uklanjanje stabala s prometnica i ispumpavanje vode.
Najviše je intervencija zabilježeno na području Varaždinske županije, čak 68, a ukupno je na intervencijama sanacije nevremena angažirano 770 vatrogasaca sa 284 vozila.

Prema informacijama županijskih vatrogasnih zapovjednika, situacija na terenu je pod kontrolom, a vatrogasci nastavljaju sa sanacijom do potpune stabilizacije situacije.
 

23. siječnja
Na području Primorsko-goranske županije u promatranom 24-satnom razdoblju bilježimo 14 tehničkih intervencija, a na spomenutim intervencijama ukupno je angažirano 45 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Rijeka, Mali Lošinj, Crikvenica i Krk te DVD-a Kraljevica,  San Marino i Klana.

Komentirajući vatrogasne intervencije, županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac je kazao kako je proteklog vikenda zabilježeno oko 200 tehničkih intervencija uslijed nevremena u kojima su vatrogasci pretežito uklanjali srušena stabla, telefonske stupove te podizali i sanirali krovove. „Uz ove tehničke intervencije, vatrogasci DVD-a Lokve i JVP-a Delnice u noći sa subote na nedjelju  borili su se za požarom stambenog objekta te ovim putem skrećem pažnju na dodatan oprez u sezoni grijanja“, rekao je Šćulac.

Uslijed vjetra i padalina intervencije su zabilježene i na području Virovitičko – podravske županije gdje su vatrogasci odradili 9 tehničkih intervencija u kojima su sudjelovala 32 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Slatina te DVD-a Voćin, Orahovica, Četekovac i Čačinci.

I na području Karlovačke županije je odrađeno 12 tehničkih intervencija uslijed obilnih padalina, a prema trenutno dostupnim podacima, na spomenutim intervencijama sudjelovao je ukupno 33 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Karlovac i Ogulin te DVD-a Debela Kosa, Duga Resa, Stara Sela, Jurovski Brod, Žakanje, Vojnić, Cetingrad, Belavići i Generalski Stol.

Foto: DVD Sušak Rijeka, DVD Četekovac, DVD Maruševec, DVD Donja Voća

Pisane vijesti