DVOC 17./18. siječanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim     intervencijama za dan 17./18. siječanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sat

Grad Zagreb
Tijekom dana 17. siječnja na području županije radi nepovoljnih vremenskih uvjeta (obilne padaline)  odrađeno je više tehničkih intervencija. Radilo se o ispumpavanju vode iz podrumskih prostora stambenih zgrada, kuća i poslovnih prostora, izvlačenju vozila i uklanjanju stabla. Odrađeno je 14 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovao ukupno 59 vatrogasaca sa 18 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb te DVD-a Kupinečki Kraljevec, Kučilovina, Dubrava, Granešina, Vugrovec, Vidovec, Kašina, Gračani i Granešinski Novaki.

Zagrebačka županija
Tijekom dana 17. siječnja na području županije zbog obilnih padalina koje su pale tijekom poslijepodneva i večeri  odrađeno je više tehničkih intervencija. Radilo se o ispumpavanju vode iz objekata, plavljenju dvorišta i prometnica zbog začepljenih slivnika, izradi zečjih nasipa i izvlačenju vozila iz vode. Prema podacima dostupnim u UVI aplikaciji, bilježimo 28 odrađenih tehničkih intervencija iz JVP Samobor i DVD-a Samobor, Sveta Nedjelja, Galgovo, Strmec, Kerestinec, Rakitje, Dugo Selo, Svet Ivan Zelina, Jakovlje, Vrbovec, Črnilovec, Klinča Sela, Molunje-Hrastje i Krašić. 

Karlovačka županija
Tijekom dana 17. siječnja na području županije zbog obilnih padalina koje su pale tijekom poslijepodneva i večeri  odrađeno je više tehničkih intervencija. Radilo se o ispumpavanju vode iz objekata, plavljenju dvorišta i prometnica. Prema podacima dostupnim u UVI aplikaciji, bilježimo 10 odrađenih tehničkih intervencija iz JVP Karlovac i DVD-a Ribarić, Draganić, Mrzljaki-Goljak, Jaškovo, Vojnić i Duga Resa.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervenc

VOS | VOS