Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović primio županijske vatrogasne zapovjednike

U srijedu, 25. listopada 2017. godine održana je 4. sjednica Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice u Uredu Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na sjednici su raspravljene sljedeće teme:

Ustroj vatrogastva u sustavu Domovinske sigurnosti

Operativno-tehnički stožer zauzeo je jedinstveni stav oko ustrojstvenih, organizacijskih i financijskih načela vatrogastva u Republici Hrvatskoj.

Analiza pripreme i provedbe požarne sezone 2017. godine

Temeljem Odluke ministra unutarnjih poslova o osnivanju i imenovanju Radne skupine za izradu analize požarne sezone u RH te provedbe zadaća iz iste, održano je već nekoliko radionica s tematskim cjelinama koje analiziraju pripremu i provedbu požarne sezone 2017. godine. U tom pogledu su zauzeti sljedeći stavovi:

• Na svakoj od predstojećih radionica tražit će se sudjelovanje najmanje 6 predstavnika HVZ (5 županijskih zapovjednika i načelnik HVZ ili osoba iz Ureda HVZ);
• Predlaže se izbor primjerenijeg prostora za sastanke, te modifikacije u moderaciji sastanaka.

Pravilnici
Za sljedeću sjednicu Operativno-tehničkog stožera, koja će se sazvati uoči završetka radionica koje analiziraju pripremu i provedbu požarne sezone 2017. godine, pripremit će se, između ostalog, i Pravilnik za osposobljavanje vatrogasnih kadrova.

Prijem kod ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića
Nakon sjednice OTS-a, a u nazočnosti ravnatelja DUZS Dragana Lozančića, svi članovi OTS-a predvođeni predsjednikom HVZ Antom Sanaderom i načelnikom HVZ Željko Popovićem primljeni su na radni sastanak kod ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, koji je bio u pratnji državnih tajnika Roberta Kopala i Terezije Gras, te glavnog ravnatelja policije Nikole Milina.
Nakon prezentacije od strane načelnika HVZ Željka Popovića i iznesenih stavova Hrvatske vatrogasne zajednice oko problematike ustroja vatrogastva u sustavu Domovinske sigurnosti, iskazana je zahvala ministru unutarnjih poslova zbog njegovog aktivnog angažmana u pronalaženju optimalnih rješenja za vatrogasni sustav općenito, kao i poduzimanju posebnih mjera u sklopu protupožarne sezone.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica