Vatrogasci se uključili u akciju pomoći djeci

Dječji šareni ulaz KBC-a Zagreb prikuplja donaciju za pomoć bolesnoj djeci, a akciji su se priključili i vatrogasci

 

Akciji pomoći bolesnoj djeci u KBC Zagreb pod nazivom „Dječji šareni ulaz“ pridružila se i Hrvatska vatrogasna zajednica u čije su ime danas pripadnici DVD-a Sveta Nedelja donirali brojne igračke, knjige i bojanke. Naime, malim pacijentima Klinike za pedijatriju koji dolaze na preglede ili se nalaze u KBC-u Rebro, šarene igračke i puna biblioteka itekako olakšavaju teške trenutke, stoga su se u ovu hvalevrijednu akciju pridružili vrtići, udruge i privatne osobe.

DVD Sveta Nedelja organizirao je radionicu s pripadnicima vatrogasnog podmlatka, na čelu s voditeljicom mladeži Ivanom Režić, a u sklopu koje su prikupljene brojne igračke i knjige, a djeca su zajedno s poklonima uputila i brojne poruke podrške djeci koja su smještena u KBC-u. Hrvatska vatrogasna zajednica djeci je donirala vatrogasne bojanke i društvene igre s vatrogasnom tematikom. Sve poklone namijenjene Klinici za pedijatriju prevezli su pripadnici DVD-a Sveta Nedelja, a preuzela ih je sestra Bernardica Pračić, ujedno i inicijatorica ove humane akcije.

„Hvala vam na ovim poklonima za djecu koji su se pokazali izuzetno važnima za djecu koja se ovdje nalaze u vrlo stresnim okolnostima. Ova akcija je nastala prije dvije godine te je zamišljena kao nekoliko punktova na klinici koji djecu olakšavaju ovdje boravak. Tako imamo šareni ulaz, ali i još nekoliko šarenih mjesta na kojima se djeca mogu igrati s igračkama i čitati knjige“, kazala je sestra Bernardica i dodala: „Djeca su najlakši pacijenti i rad s njima me izuzetno veseli stoga m ije drago što smo im kroz ovu akciju uspjeli olakšati stresne trenutke“.

 Akcija prikupljanja pomoći i dalje traje, a sve one koji žele donirati, mogu to napraviti radnim danom od 10 do 14 sati, dok veće donacija ustanova treba prethodno najaviti na mail bernardica.pracic@kbc-zagreb.hr 

Pisane vijesti