Hodočašće Vojnog ordinarijata u Rim i Vatikan

Audijenciji s papom Franjom prisustvovali i hrvatski vatrogasci na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom

U organizaciji Vojnog ordinarijata od 18. do 24. rujna odvija se Hodočašće u Rim i Vatikan, a kojem prisustvuju pripadnici vojske, policije i vatrogasaca.
U ime Hrvatske vatrogasne zajednice na Hodočašću prisustvuje i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković s delegacijom hrvatskih vatrogasaca i sa suradnicima.

Središnji događaj Hodočašća današnja je audijencija s papom Franjom na Trgu sv. Petra koji je ovom prilikom, uz bok hrvatskoj vojski i policiji, pozdravio na hrvatskom jeziku i pripadnike Hrvatske vatrogasne zajednice ispred 25000 ljudi.
"Pozdravio bih posebno hrvatske hodočasnike, osobito vjernike Vojnog ordinarijata u RH, članove Ministarstva obrane RH, MUP-a, Ministarstva branitelja kao i članove Hrvatske vatrogasne zajednice, zajedno s njihovim obiteljima u pratnji biskupa i svećenika. Hodočašće koje trenutačno vršite povodom 25. obljetnice Vojnog ordinarijata neka vam pruži obnovljenu radost i nadu vjere kako biste mogli nastaviti davati dragocjeni doprinos vašeg rada u društvu u kojem živite. Neka vas na putu prati zagovor Blažene Djevice Marije i neka do sviju vas dođe moj blagoslov", kazao je papa Franjo.

„Jako sam ponosan na sve naše vatrogasce kao i na sva dobra djela koja svakodnevno čine“, kazao je ovom prilikom glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Zahvaljujemo monsinjoru Juri Bogdanu, vojnom ordinariju i don Marku Medi, generalom vikaru koji su omogućili hrvatskim vatrogascima ovaj posjet audijenciji kod pape Franje.

Na kraju audijencije klape Sveti Juraj i Sveti Mihovil otpjevale su pjesmu "Rajska djevo, Kraljice Hrvata". 
 

Pisane vijesti