Međuresorna vježba SIGURNOST 22

Prema obrađenim podacima 10. lipnja 2022. godine, na ukupno šest vježbovnih lokacija vježbe, ukupno je tijekom dana evidentirano 10 vatrogasnih intervencija na kojima je angažirano 277 vatrogasaca s 82 vatrogasnih vozila iz 65 vatrogasnih postrojbi iz ukupno 14 VZŽ (pretežno kontinent).
Uz vatrogasne snage (VZŽ/GZ/HVZ), na lokaciji je sudjelovalo i 139 pripadnika ostalih žurnih službi (GS OS RH/MUP/HGSS/HZHM/HCK/Stožer CZ) s 42 vozila.
Ukupno je na intervenciji sudjelovalo 440 pripadnika žurnih službi s 134 vozila.
Ukupno je prilikom intervencija spašeno 55 osoba dok su 24 osobe prethodno smrtno stradale.
Tijekom dana na intervencijama na svim radnim točkama nije ozlijeđen niti jedan vatrogasac.
 

  • Održana velika međuresorna vježba SIGURNOST 22

Danas je na području 6 hrvatskih županija održan terenski dio velike međuresorne vježbe SIGURNOST 22. Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković ukratko je okupljene upoznao s događanjima na pojedinim točkama na kojima se izvodila vježba, a ove je godine fokus vježbe stavljen na kontinentalne županije u kojima šumski požari sve češće predstavljaju problem.
Opširnije...

 

  • SIGURNOST 22 - prvi dan

U sklopu održavanja velike međuresorne vježbe SIGURNOST 22, u Divuljama je danas započela vježba za stolom -TTX (Table top exercise). Cjelokupna vježba je organizirana u sklopu priprema za protupožarnu sezonu, a sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku. Nositelj organizacije vježbe je Hrvatska vatrogasna zajednica, u suradnji s drugim nadležnim tijelima iz sustava domovinske sigurnosti.
Opširnije...

 

  • Vježba "SIGURNOST 22"

Poziv za medije. Dana 10. lipnja 2022. godine održat će se međuresorna vježba „SIGURNOST 22“ s ciljem uvježbavanja i provjere pripadnika vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske, zračnih protupožarnih snaga i ostalih snaga sustava domovinske sigurnosti za predstojeću požarnu sezonu.
Opširnije...

 

  • Spremnost sustava za protupožarnu sezonu 2022

Na konferenciji za medije najavljen je početak glavnog napora požarne sezone i održavanje vježbe SIGURNOST 22
Opširnije...

 

  • Konferencija za medije „Spremnost sustava za požarnu sezonu 2022.“

Pozivamo vas na konferenciju za medije s temom „Spremnost sustava za požarnu sezonu 2022.“ Konferencija će ujedno biti i najava međuresorne vježbe SIGURNOST 22 koja će biti provjera funkcioniranja vatrogasnih postrojbi, Hrvatske vatrogasne zajednice i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH u odgovoru na veliki požar na otvorenom prostoru i druge vrste ugroza u pripremi turističke sezone.
Opširnije...

 

  • Radni sastanak oko priprema za provedbu međuresorne vježbe

U Državnoj vatrogasnoj školi danas je održan zajednički sastanak sudionika na temu organizacije i provedbe vježbe Sigurnost 22, a koja je previđena 9. i 10. lipnja.
Opširnije...