Vatrogasci, hvala vam!

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je zahvalu vatrogascima koji su nadljudskim snagama gasili požar posljednja dva dana kod Lokve Rogoznice

Posljednja dva dana svjedoci smo velikog požara koji je izbio u blizini Lokve Rogoznice u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u kojem su u ekstremnim vremenskim uvjetima vatrogasci zaustavili vatrenu stihiju.

Već sam teren svojom nepristupačnošću onemogućavao je vozilima prilaz vatri stoga su vatrogasci gašenju morali pristupiti pješice, uz pomoć naprtnjača. Vjetar je na mahove toliko puhao da je i samo stajanje na terenu bilo teško, a brzina kojom je širio vatru bila je velika te je gašenje ovog požara bilo izuzetno teško i opasno.

I zato vam, vatrogasci, hvala.

Hvala jer ste unatoč svim otežanim uvjetima uspjeli zaustaviti požar, jer ste uspjeli obraniti sve objekte i ljudske živote i jer ste, kao i puno puta do sada, pokazali nadljudskost i hrabrost.
Hvala vam što ste ponovno dokazali da ste ponosni hrvatski vatrogasci zbog kojih se građani ove države uvijek mogu osjećati sigurno.

                                                                                                                                                                                                                                                    Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik
 

Pisane vijesti