Svečano uručeni ključevi vozila

Vozila namijenjena vatrogascima Ličko-senjske županije povećala su spremnost VZG Otočca

U Otočcu je danas održano svečano uručenje ključeva vatrogasnih vozila članicama Vatrogasne zajednice grada Otočca, čime je povećana operativna spremnost čak četiri dobrovoljna vatrogasna društva.
Svečanosti su prisustvovali Ante Sanader, predsjednik Predsjedništva HVZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora, Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, Milan Jurković, predsjednik VZŽ Ličko-senjske, Zvonimir Lončarić, zapovjednik VZŽ Ličko-senjske, Ivan Kovačević, zapovjednik VZŽ Splitsko-dalmatinske, Darko Dukić, zapovjednik VZŽ Šibensko-kninske, Jasna Orešković Brkljačić, zamjenica župana te Goran Bukovac, gradonačelnik Grada Otočca.

Na početku uručenja ključeva, zapovjednik Tucaković izrazio je zadovljstvo što  vozila idu upravo u ovu županiju.
"Hrvatsko vatrogastvo ima svoju povijest kao i svoju budućnost, i to svi skupa cijenimo i poštujemo. Vatrogasci Vatrogasne zajednice grada Otočca i Ličko-senjske županije možete biti ponosni jer ste možda malobrojni, ali ste veliki u srcu. Vozila su nabavljena iz gradskog proračuna, s državne razine kao i iz sredstava EU fondova. Treba reći bravo i Hrvatskoj vladi, prvenstveno predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i ministru MUP-a Davoru Božinoviću na razumijevanju potreba vatrogastva i potpori koju nam pružaju. Hvala i Anti Sanaderu koji je uvelike pomogao u ustrojavanju HVZ-a kakav je on danas". Zapovjednik Tucaković je zaključno kazao kako će vozila povećati spremnost i mobilnost vatrogasaca na području Grada Otočca.

Spomenimo i kako je DVD Brinje predalo ključeve vozila DVD-u Sinac, a DVD Vrhovine predalo je ključeve vozila DVD-u Kuterevo. Glavni vatrogasni zapovjednik predao je ključeve velikog navalnog vozila DVD-u Otočac dok je gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac predao ključeve vatrogasnih autoljestvi koje je sufinancirao Grad Otočac.
 

Pisane vijesti