Zatvoren Kamp vatrogasne mladeži

1.410 pripadnika vatrogasne mladeži protekle sezone boravilo u fažanskom kampu

U Kampu vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani prigodnom je svečanošću 31. kolovoza 2018. godine obilježen završetak ovogodišnjeg vrlo uspješnog rada kampa u kojem je boravilo 1.410 pripadnika vatrogasne mladeži iz 16 županijskih vatrogasnih zajednica, a u drugoj smjeni sudjelovali su i mladi iz Gasilske zveze Slovenije. Završnoj svečanosti prisustvovali su zapovjednici ovogodišnjih smjena i čelni vatrogasni dužnosnici iz gotovo svih hrvatskih županija.

Obraćajući se sudionicima kampa i uzvanicima Željko Popović, načelnik HVZ-a istaknuo je da u kampu ove godine nisu jedino boravili mladi iz četiri najjužnije hrvatske županije. Popović je posebno istaknuo vrlo dobru ocjenu rada kampa s kojom je bio zaključen zadnji sastanak zapovjednika ovogodišnjih smjena. Programske promjene, osobito u dnevnom planu kampa, u kojem je akcent bio ne na teorijskim temama nego na praktičnim vježbama, mladi su veoma dobro prihvatili, no i uvjeti njihovog boravka znatno su unaprijeđeni. U sklopu rekonstrukcije komunalne infrastrukture postavljene su nove vodovodne cijevi, elektroinstalacije te obavljen priključak na kanalizacijsku mrežu. Također, sudionici kampa dobili su novoizgrađeni sportski teren koji je bio korišten tijekom cijelog dana. Načelnik HVZ-a je na kraju poručio da će se nastaviti s ulaganjima u kamp kako bi uvjeti boravka bili još bolji.

Zatvarajući ovogodišnji rad Dino Kozlevac, potpredsjednik HVZ-a i županijski vatrogasni zapovjednik istaknuo je za fažanski kamp da je izuzetno koristan za hrvatsko vatrogastvo jer se tu mladi obogaćuju novima vatrogasnim znanjima i vještinama. Izrazio je i veliko zadovoljstvo vrlo uspješnim radom Kampa u 2018. godini i naglasio da će i dalje Kamp imati puno podršku vatrogasaca Istre. Zaključno je Kozlevac pohvalio DVD Općine Fažana, jer je njihova mladež boravila u zadnjoj smjeni ovogodišnjeg rada kampa. Također, srdačno se zahvalio na potpori kampu koju pružaju Općina Fažana, Područna vatrogasna zajednica Pula, JVP Pula i DVD Pula.
Tijekom završne svečanosti nastupili su članovi KUD-a „Mate Balota“ iz Raklja koji su ujedno i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Općine Marčana.
 



Hrvatska Vatrogasna Zajednica