Koordinacija priobalja na Mljetu

Analiza protupožarne sezone i provedba Zakona o vatrogastvu bile su tema sastanka

Danas je na otoku Mljetu održan radni sastanak sa zajednicama sedam priobalnih županija, u organizaciji VZ Dubrovačko-neretvanske županije. Tema ovog sastanka bila je analiza protupožarne sezone čiji glavni napor i dalje traje, o čemu svjedoči i velik broj požara otvorenog prostora. Kako je na početku kazao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, unatoč visokim temperaturama i izostanku padalina, ove godine srećom nismo bilježili veće požare.

„Rezultat je to preventivnih radnji koje se poduzimaju sa ciljem osvještavanja odgovornog ponašanja, kao i stalne modernizacije koje nam pomaže u ranom detektiranju požara. A da je tome tako, svjedoči i činjenica da smo gotovo sve požare ugasili već prvog dana, u roku od samo nekoliko sati“.

Na sastanku se raspravljalo i o novom Zakonu o vatrogastvu te njegovoj provedbi, kao i svim zadaćama koje predstoje u narednom razdoblju.

Uz predstavnike županijskih vatrogasnih zajednica, sastanku je prisustvovao i predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader.

Pisane vijesti