VOS 6. / 7. rujna 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 06. / 07. rujna 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 6. rujna 2021. Angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – angažirane domicilne snage (DVD Letovanić).
  • Na području VOZ Petrinja – bez angažiranja domicilnih snaga.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 6. rujna 2021. godine obavljeno je 18 vatrogasnih intervencija na kojima je angažirano 18 vatrogasaca s 18 vozila.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Siska 2 izvida dimnjaka, na području Grada Petrinje 4 prijevoza vode, na području Grada Gline 11 prijevoza vode te na području općine Hrvatska Dubica 1 sanacija dimnjaka.

Zadarska županija 
Dana 06. rujna u 15:21 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na otoku Ugljanu uz objekte na području Psihijatrijske bolnice Ugljan. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje, makija i visoka crnogorica na procijenjenoj površini od 18 ha te su požarom bila zahvaćena četiri manja prizemna objekta (skladišta) i djelomično krovišta objekata upravne zgrade i objekta gdje su se nalazili bolesnici. Bolesnici su evakuirani iz sigurnosnih razloga, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair-a te ukupno 55 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, IVP Zadar, SIVP Ugljan, DVD-a Pašman, Tkon, Preko i Kali. 
Požar je lokaliziran u 17:20 sati, a sanacija i dežurstvo gasitelja i dalje u tijeku.

Dana 06. rujna u 19:00 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Ražanca, Matakov brig - naselje Stojići. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, trava i bjelogorica na trenutno procijenjenoj površini od oko 200 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 40 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP-e Zadar i Pag, IVP Zadar te DVD-a Sukošan, Pljusak, Povljana, Pag i Ražanac pri čemu je jedan vatrogasac IVP-a Zadar lakše ozlijeđen. Požar je tijekom noći stavljen pod kontrolu vatrogasaca i lokaliziran u 06:45 sati, a na požarištu se i dalje aktivno saniraju se rubovi požara, te će se tijekom jutra u sanaciju uključiti i 2 zrakoplova Air Tractor.

Dana 06. rujna u 14:19 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Paljuva kod Novigrada. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Pridraga. Vatrogasna intervencija je završila u 18:15 sati.
 
Šibensko-kninska županija    
Dana 06. rujna 2021. u 12:44 sati ŽVOC Šibenik preko kamere uočio je požar na otvorenom prostoru na području Donje Utore, Pajčići kod Unešića. Požar je zahvatio 8 ha niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Drniš i DVD-a Unešić, i Drniš. Požar je lokaliziran u 16:45, a ugašen je u 18:23 sati.

Dana 06. rujna 2021. u 23:13 sati ŽVOC zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Modrino selo kod Kistanja. Požar je zahvatio 8 ha niskog raslinja i trave. U gašenju požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Sveti Juraj Kistanje.
Požar je ugašen u 02:07 sati.

Splitsko- dalmatinska županija
Dana 06. rujna u 09:34 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru stambenog objekta na adresi Split, Požeška ulica br. 14. Radilo se o požaru stana na 9. katu stambene zgrade, gdje je u potpunosti izgorio dnevni boravak, a jedna je ženska osoba ozlijeđena (udisanje dima) i zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Split i DVD Split. Vatrogasci i policija izvršili evakuaciju stanara iz stanova.
Požar je lokaliziran u 10:14 sati, a ugašen je u 11:30 sati.

Ličko-senjska županija    
Dana 07. rujna 2021. u 00:14 sati DVD Novalja zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Novalji uz auto-kamp Straško. Požar je zahvatio borovu šumu na površini 3,5 ha, a u gašenju požara sudjelovali su DVD-a Novalja, Barbat i Lun sa 32 vatrogasca i devet vatrogasnih vozila te ispomoć iz Zadarske županije JVP Pag sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
Požar je lokaliziran od 03:08 sati, a sanacija požarišta i dalje u tijeku.

Istarska županija    
Dana 07. rujna 2021. u 00:02 sati JVP Rovinj zaprimila je dojavu o požaru u garažnom prostoru na adresi Žminj, 1.Maja 2. Požar je zahvatio cijeli garažni prostor i dva osobna vozila, a dvije muške osobe zadobile su opekline od kojih je jedna i prevezena je u KBC Rijeka na daljnju medicinsku obradu. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz JVP Rovinj i DVD Žminj sa ukupno sedam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Intervencija vatrogasaca je završila u 01:57 sati.

VOS | VOS