VOS 14. / 15. veljače 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  14. / 15. veljače 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 14. veljače 2021. godine bile su angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
Vatrogasci rade na uklanjanju oštećenih dimnjaka, crjepova, oštećenih zidova, sanaciji krovišta, obilježavanja opasnih područja te izvida po dojavama i drugim zadaćama u svrhu zaštite ljudskih života i imovine.
       
  • Na području VOZ Glina tijekom današnjeg dana nije bilo potrebe za angažiranjem domicilnih snaga DVD-a Glina.
  • Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-a Sisak i „Mladost“ Sisak.
  • Na području VOZ Petrinja angažirane su domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.
Dana 14. veljače 2021. godine, ukupno je bilo angažirano 30 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila. Ukupno je evidentirano 18 vatrogasnih intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Zatražili smo od Državne geodetske uprave pristup geo-informacijskom sustavu „Potres“. Naime, nakon njihove prezentacije analize pomaka i pozicioniranja Sisačko-moslavačke županije nakon razornog potresa koji je pogodio područje županije 29. prosinca 2020. godine, uvidjeli smo da bi ti podaci bili od koristi Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.
 
Prema obrađenim podacima od dana 28.12.2020. do dana 14.02.2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 11345 vatrogasaca sa 3115 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 12354 intervencija.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 14. veljače u 15:01 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Trsteno br. 1. Požar je zahvatio krovište, kuhinju i kupaonicu vikend kuće, koja je pretežno izgrađena od drveta. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je  ukupno 12 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz Zagorske JVP i DVD-a Tuhelj.
Tijekom požara, jednoj je osobi (vlasniku objekta) pozlilo, te je zbrinuta od strane HMP.
Požar je ugašen u 16:50 sati.
 
Zadarska županija
Dana 14. veljače u 17:02 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Zemunik Gornji između Smokovića i Suhovara. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP Zadar i DVD-a Sukošan.
Požar je ugašen u 20:37 sati.
 
Brodsko-posavska županija
Dana 14. veljače u 21:23 sati ŽC 112 Slavonski Brod zaprimio je dojavu požaru kuće u Slavonskom Brodu, na adresi Vida Došena 88 a. Uslijed curenja plina iz plinske boce te loženja otvorene vatre u ložištu peći na kruta goriva, došlo je do eksplozije plinske smjese. Eksplozija je oštetila balkonska vrata i prozore te je došlo do zapaljenja kuhinjskih elemenata i zavjesa. Stanari su na vrijeme napustili objekt i stradalih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 4 vatrogasca sa 1 vatrogasnim vozilom iz JVP Slavonski Brod.
Požar je ugašen u 22:00 sati.
 
Istarska županija
Dana 14. veljače u 22:04 JVP Labin je zaprimio dojavu o požaru krovišta stambene zgrade na lokaciji Labin, Titov trg. Požar je zahvatio krovište zgrade i tri stana, od kojih su dva u potpunosti zahvaćena požarom, a treći jednim dijelom.
U gašenju požara sudjeluje JVP Labin s 9 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila. Stradalih osoba nema.
Požar je lokaliziran u 23:20. Tijekom noći na požarištu je dežurala JVP Labin s 2 vatrogasca i 1 vozilom.
 
Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
Izvješće sastavljeno u 08:00 sati.

VOS | VOS