U urušavanju zida u Sisku jedna osoba preminula

Nastavljen je angažman vatrogasaca na području pogođenom potresom. Sisački vatrogasci su jučer intervenirali zbog urušavanja zida na osobu, koja je nažalost preminula.

Nastavljen je angažman vatrogasaca na području Sisačko-moslavačke županije, koje je 29. prosinca 2020. godine pogodio razoran potres. Na terenu su domaće vatrogasne snage, ali i snage iz drugih vatrogasnih zajednica županija.
 
Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 12 intervencija koje su odradila 34 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.
 
Na području VOZ Sisak angažirano je 53 vatrogasaca s 19 vatrogasnih vozila iz domaćih dobrovoljnih društava i Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska. Na području Siska zabilježene su 83 intervencije.
Vatrogasci JVP Sisak su u 12:36 sati zaprimili dojavu o rušenju zida na mušku osobu u Bitoljskoj ulici u Sisku. Prilikom sanacije i raščišćavanja kuće oštećene u potresu na osobu je pao dio zida te je od zadobivenih ozljeda osoba na mjestu nesreće preminula. Na intervenciji je sudjelovao JVP Sisak sa 6 vatrogasaca i dva vatrogasna vozila uz prisustvo ostalih hitnih službi.
 
Na području VOZ Petrinja angažirano je 36 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 36 intervencija. Na području Petrinje nalaze se vatrogasne snage s područja VZ Primorsko-goranske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.
 
Gledajući razdoblje od 28. prosinca 2020. do 20. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9554 vatrogasca sa 2454 vatrogasna vozila, a odrađeno je 10902 intervencije.
 
Nastavljena sanacija objekata u Zagrebu
Vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a sa područja Grada Zagreba su tijekom dana 20. siječnja imali 19 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama sudjelovala su ukupno 104 vatrogasca sa 41 vatrogasnim vozilom, a saniranje posljedica ovog potresa vatrogasne snage Grada Zagreba nastavljaju do daljnjeg.
 
Požar otvorenog prostora na Biokovu
Da unatoč niskim temperaturama postoji realna opasnost od požara raslinja, govori i jučerašnji požar na Biokovu. DVD Podgora je u 14:15 sati zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na predjelu - Supin kod Podgore na području parka prirode Biokovo. Požarom je zahvaćeno između 10 i 15 ha trave, niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 80 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila iz DVD-a Podgora, Makarska, Tučepi, Drvenik, Brela, Baška Voda i Promajna te JVP Makarska.
Zatraženo je i angažiranje zračnih snaga, jednog Canadaira i jednog Air-tractora koji, iako su došli do požara, nisu mogli sudjelovati u gašenju zbog niske temperature nad požarištem (2°C) što predstavlja ograničenje kod uporabe zračnih snaga u gašenju te su se zrakoplovi vratili u bazu Zemunik.
Požar je lokaliziran u 17:20 sati, tijekom noći požarište se nadziralo, a tijekom jutra će se nastaviti saniranje požarišta.
 
 

Pisane vijesti