VOS 23. / 24. rujna

Vukovarsko-srijemska županija

Dana 23. rujna u 15:40 sati JVP Vinkovci zaprimili su dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Mikanovci, Osječka ulica b.b.. Požarom je bio zahvaćen biljni otpad (nastao prilikom proizvodnje industrijske konoplje) na površini od 1000 m2. Na intervenciji gašenja požara ukupno je bilo angažirano 20 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Vinkovci, DVD-a: Stari Mikanovci, Vođinci i Ivankovo.

Požar je ugašen u 17:13 sati.

 

Grad Zagreb

Dana 23. rujna u 18:29 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Trg Republike Francuske br. 14 (Zapadni kolodvor HŽ-a). Požarom je zahvaćena baraka (skladišni prostor) površine 1200 m2 (60x20m). Na intervenciji gašenja požara ukupno su bila angažirana 33 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-a: Kustošija, Šestine, Botinec i Mala Mlaka. 

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 01:54 sati.

 

Tijekom večernjih sati 23. rujna područje grada Zagreba zahvatilo je kišno nevrijeme koje je za posljedicu imalo plavljenje objekata i prometnica, a do 07:00 sati 24. rujna u VOC-u grada Zagreba zabilježeno je 150 tehničkih intervencija ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovali su vatrogasci iz JVP Zagreb i dobrovoljnih vatrogasnih društava sa područja grada Zagreba.

 

Zagrebačka županija

Tijekom večernjih sati 23. rujna područje Zagrebačke županije zahvatilo je kišno nevrijeme koje je za posljedicu imalo plavljenje objekata i prometnica, a do 07:00 sati 24. rujna u VOS-u je zabilježeno 33 tehničkih intervencija ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovali su vatrogasci iz javnih i dobrovoljnih vatrogasnih društava sa područja županije.



Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS