VOS 26. / 27 .srpnja

Grad Zagreb
Požar od 24.srpnja koji je nastao na odlagalištu otpada Jakuševac, vlasništvo Zagrebačkog holdinga-podružnica Čistoća,  saniran je i ugašen dana 26. srpnja  u 12:38 sati. Tijekom dana obavljalo se dežurstvo sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zagreb.
Dana 26.srpnja u 18:18 sati JVP Grada Zagreba  zaprimila je dojavu o požaru na gradskom groblju Mirogoj, Aleja Bollea Hermanna br. 16. Požarom je bila zahvaćena površina 400m2 svijeća i vijenaca sa visinom naslaga od 2m.
U akciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 37 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb, te DVD-a Šestine, Zagreb i Kustošija, te radi brže sanacije požara angažirani su bager i grajfer Zagrebačkog holdinga d.o.o. - podružnice Gradska groblja.
Požar je saniran oko 23:00 sata, a na požarištu radi osiguranja tijekom noći ostaje DVD Kustošija.  
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 26.srpnja u 21:13 sati  JVP Split zaprimila je dojavu o eksploziji i požaru na gradskom trgu u Splitu, Narodni trg bb (Pjaca) – restoran Plac. U eksploziji plina i požarom oštećena je unutrašnjost ugostiteljskog objekta, ali nitko od osoba nije ozlijeđen. U akciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 27 vatrogasac sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Split, DVD-a Split i Vranjic.
Na intervenciju su upućeni i vatrogasci iz DVD Žrnovnice sa vatrogasnim vozilom radi pomoći u gašenju, ali se vatrogasno vozilo sudarilo sa kombi vozilom u Poljičkoj ulici u Splitu. U sudaru je došlo do prevrtanja vatrogasnog vozila i tom su prilikom ozlijeđena tri vatrogasca, koji su prevezeni u KBC Split.
Požar je lokaliziran u 22:33 sati, a ugašen u 04:00 sata.
Osječko-baranjska županija
Dana 26.srpnja u 22:54 sati, DVD Satnica Đakovačka zaprimila je dojavu o požaru kuće na adresi; Satnica Đakovačka, Josipa Bana Jelačića 126. U požaru kuće u podrumskoj prostoriji požarom je bio zahvaćen namještaj i električni uređaji, a teže tjelesne ozljede, opekotine drugog i trećeg stupnja, zadobila je jedna muška osoba. 
U gašenju požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Satnica Đakovačka .
Požar je ugašen u 23:52 sati.



VOS