VOS 15. / 16. srpnja

Ličko-senjska županija

7:50 Prvi CL napustio je požarište u 07:45 sati, a u dogovoru s vatrogascima i druga dva CL-a će uskoro napustiti požarište. Situacija je pod kontrolom, vatrogasci rade na sanaciji požarišta.

"Trenutno zemaljske snage saniraju područje i ostat će cijeli dan na terenu kako bi ugasili sva žarišta. Opožarenu površinu ne možemo procijeniti, ali smo jako zadovoljni što nije bilo oštećenih objekata i ozlijeđenih osoba, s obzirom da je u klubovima u čijoj je blizini izbio požar bilo smješteno oko 10.000 ljudi" - rekao je zapovjednik VZŽ Ličko-senjske Hrvoje Ostović.

7:00 Dana 16. srpnja u 01:15 sati ŽC112 Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u mjestu . Požarom je zahvaćeno visoko raslinje i borova šuma u blizini granice sa Zadarskom županijom. Požar je ugrožavao objekte (klub Papaja i Kalypso u blizini plaže), te je radi velikog broja ljudi organizirana evakuacija tog područja radi njihove sigurnosti. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju DVD Novalja, te dodatne snage iz Zadarske županije: DVD-ovi Pag, Kolan, Povljana, JVP Zadar, DIP Zadar i DVD Ražanac, a tijekom jutra stigle su i dodatne snage iz Ličko-senjske županije, županijski vatrogasni zapovjednik te JVP Senj, DVD-a Otočac i Brinje.

Na požarištu je trenutno 64 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom.

U 06:10 sati na požarište su stigla i dva protupožarna zrakoplova Canadaira, a poslije 07:00 sati na požarište će biti upućen i treći protupožarni zrakoplov Canadair.

Požar je i dalje aktivan, ali nema više ugroze za ljude i objekte.

 



VOS