Zagreb-zapad 2017

U vježbi održanoj 21. listopada na parkingu Robnih terminala na Jankomiru demonstrirana je koordinacija rada i aktivnosti svih hitnih službi u slučaju potresa na području grada Zagreba.

Ono što želimo pokazati je da smo spremni i možemo intervenirati u bilo kojem trenutku, rekao je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, koji je ujedno bio i organizator vježbe.

- U ovom trenutku imamo 700 obučenih pripadnika za izvlačenje i spašavanje iz ruševina, a u dogledno vrijeme ćemo obučiti i potraže pse, rekao je Kalinić.

U vježbi su sudjelovale specijalističke postrojbe i postrojbe civilne zaštite opće namjene, predstavnici MUP-a – Policijske uprave zagrebačke, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Nastavni zavod za hitnu medicinu, Javna vatrogasna postrojba i Vatrogasna zajednica grada Zagreba, Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Gradsko društvo Crveni križ Zagreb, Zagrebački speleološki savez i Radio-amaterski savez, te udruge za obuku pasa tragača KOSSP i HUOPP.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić također je prisustvovao pokaznoj vježbi Civilne zaštite grada Zagreba.



Vježbe