Ivan Novosad (1984. – 2024.)

Slika /slike/novosad za web.jpg

Iznenada, u 41. godini preminuo je Ivan Novosad.
Posljednji ispraćaj bit će četvrtak, 2. svibnja u 15 sati na groblju sv. Ilije u Požegi.

Ivan Novosad rođen je 17.2.1984. u Požegi, a član matičnog društva DVD-a Pleternica bio je od 3. ožujka 1998. godine. Obnašao je dužnosti zapovjednika Vatrogasne zajednice područja Požeštine, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije, a bio je i tajnik DVD-a Pleternica. Po zvanju je bio vatrogasni časnik I. klase. Dužnost zapovjednika Vatrogasne zajednice Požeštine obnašao je od 2021. godine. Osnivanjem Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije 1. lipnja 2012. godine postao je zamjenik zapovjednika. Zapovjednik postrojbe postaje 2016. godine.
Zamjenik zapovjednika DVD-a Pleternica bio je u razdoblju od 2009. do 2013., nakon čega postaje tajnik Društva i istu funkciju obnaša od 2013. godine pa do svoje smrti.

Ivan je bio i vatrogasni sudac na natjecanjima, pa je uz veliki broj suđenja na području Požeško-slavonske županije, 2023. godine sudio i na državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Novalji.

U poboljšanju rada VZ PSŽ zapažen je njegov doprinos na svim poljima. Posebno treba napomenuti njegov doprinos  u aktivnostima oko školovanja vatrogasnih kadrova i poboljšanju rada sa djecom i mladeži.
 
Ivan Novosad je više od 25 godina bio aktivan član vatrogasne organizacije i za svoj rad i zalaganje je primio brojna vatrogasna odlikovanja, od spomenica za 10 i 20 godina, do brončanih i srebrenih vatrogasnih medalja i plamenica. 
 
Smrt vrijednog vatrogasca, ali i velikog te dobrog čovjeka i prijatelja, ostavit će veliku prazninu u požeškom vatrogastvu.
 
Obitelji i kolegama izražavamo duboku sućut.
Neka mu je laka hrvatska zemlja.
 
Izraze sućuti možete poslati:
 
Obitelj Novosad
Mlinska 12
34310 Pleternica

 ili putem e-maila na:

DVD Pleternica: dvdpleternica1@gmail.com
Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije: vzz-poz.slav@po.t-com.hr
Vatrogasna zajednice Požeštine: vz.pozestine@vzzps.hr
Dobrovoljno vatrogasno društvo Pleternica:  dvdpleternica1@gmail.com
JVP Požeško-slavonske županije: javnapsz@gmail.com
 

Posljednji ispraćaj Ivana Novosada bit će četvrtak, 2. svibnja u 15 sati na groblju sv. Ilije u Požegi.

Okupljanje za sve vatrogasce koji će doći u odorama je do 14.30 sati, kod groblja.
 

Pisane vijesti