VOS 5./6. lipanj 2020.

Splitsko – dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora na otoku Braču (zapadno od mjesta Milna na području Rt-a Ražanj), za koji je zaprimljena dojava 30. svibnja, proglašen je lokaliziranim 05. lipnja u 15:00 sati. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 25 ha. Preko noći na osiguranju i daljnjoj sanaciji požarišta ostali su vatrogasci iz DVD-a Milna.
Požar je lokaliziran.


Dana 05. lipnja u 23:07 sati JVP Trogir zaprimio je dojavu o požaru ugostiteljskog objekta na
adresi Trogir, Bilin Dolac (otok Čiovo). Požarom je bio zahvaćen cijeli prostor konobe „Vilo moja“. Uslijed šoka jednoj osobi je pozlilo te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Trogir.
Intervencija vatrogasaca završila je u 01:28 sati.

Grad Zagreb
Dana 05. lipnja u 19:54 sati VOC grada Zagreba zaprimio je dojavu o urušavanju objekta na adresi Zagreb, Drinjačka 16a (Trnje). Došlo je do pada jednog dijela zida skladišnog prostora na manji stambeni objekat koji se nalazi uz skladište, te prilikom pada znatno oštetio krovište istoga. Ostatak zida prijeti padom te je potrebno isti i ukloniti. Vatrogasci su privremeno prekrili krovište najlonom dok ne bude izvršena sanacija. Gradski ured će preuzeti brigu o starijem bračnom paru koji više ne može boraviti u stambenom objetu radi spomenute opasnosti od daljnjeg urušavanja. Na vatrogasnoj intervenciji sudjelovalo je osam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca završila je u 00:41 sati.


Dana 05. lipnja u 22:25 sati VOC grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru vozila na adresi Zagreb, Štefanićeva 5 (Trešnjevka). Radilo se o požaru četiri osobna vozila od kojih je jedno u potpunosti izgorjelo, a tri su oštećena. Uslijed požara nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca završila je u 23:13 sati.



VOS